Řecký salát je klasický a osvěžující pokrm, který je ideální pro letní dny. Tento jednoduchý, ale chutný salát je plný čerstvé zeleniny, jakou jsou rajčata, okurky a papriky, doplněný o olivy a sýr feta. Jeho příprava je rychlá a snadná, což z něj činí perfektní volbu pro rychlý oběd nebo přílohu k hlavnímu jídlu. Jedná se o zeleninový pokrm, proto zde neuvádíme přesnou gramáž surovin.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- ovčí sýr feta
- olivový olej
- paprika
- rajče
- okurka
- mořská sůl
- řecké zelené olivy s peckou
Oloupaná čerstvá rajčata nakrájíme na měsíčky, papriky a oloupanou salátovou okurku na kostky.
Osolíme mořskou solí, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Přidáme olivy.
Na povrch rozdrolíme větší kousky ovčího sýru feta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.