Makrela je zcela jistě nejčastěji připravovanou rybou nejen u nás, ale také ve světě. Má dvě zásadní výhody. Je tučná, takže se snižuje riziko, že jí pečením či grilováním vysušíte, a je cenově dostupná.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 makrely
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- hrstka zelené petrželky
- 1 lžička tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 4 lžíce másla
- citronová šťáva
- sůl
Rozemeleme česnek a feferonku, nasekáme petrželku a pečlivě je rozetřeme se všemi přísadami kromě ryb.
Ty pěkně očistíme a pak je naplníme kořenící směsí a trochu potřeme i zevně.
Každou makrelu zabalíme do alobalu a v troubě pečeme na cca 180 stupňů necelou půlhodinu. V této roční době vyměníme trouby za gril na zahrádce :-)
Při rozbalování dbáme, aby nám neutekla šťáva.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.