Léto je ideální čas na lehká a chutná jídla, která nás osvěží a dodají energii. Pokud hledáte jídlo, které je nejen zdravé, ale také plné výrazných chutí, pak jsou tyto pikantní fazole s hlívou ústřičnou tou správnou volbou. Jemná chuť fazolí s pikantností chilli a aromatickou hlívou ústřičnou jsou totiž přesně ta správná kombinace, která potěší . Navíc je tento pokrm snadný na přípravu a ideální pro letní obědy nebo večeře na zahradě. Pojďme se tedy pustit do vaření a vychutnat si tento skvělý pokrm.
(fotografie: https://depositphotos.com/cz/)
Potřebujeme:
- 1 konzerva červených fazolí ve sladko-slaném nálevu
- 1 lžíce chilli omáčky (či jiné ostré omáčky dle vlastního výběru)
- 6 středně velkých hlaviček hlívy ústřičné
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme nakrájenou hlívu, malinko podlijeme vodou a dusíme zhruba deset minut, aby měla hlíva možnost změknout.
Pak přidáme konzervu červených fazolí, chilli (či jinou ostrou omáčku), zamícháme a podle potřeby ještě dolijeme trošku vody. Dusíme dalších zhruba 10 minut.
Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.
Podáváme s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.