Téměř každý týden v místním řeznictví koupím uzené kosti. Stojí pár korun a dá se z nich připravit polévka, kterou doma všichni milujeme. Provoní celý byt, je sytá, chuťově skvělá a jediné, co musíte udělat, je naskládat suroviny do hrnce. Pak už se připravuje vlastně sama. Pokud tedy máte po ruce také takové místní řeznictví, určitě při dalším nákupu nezapomeňte na kosti. Vyplatí se!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 l vody
- uzené kosti rozsekané na menší části
- mrkev, petržel, celer - množství dle uvážení
- 5 středních brambor
- hrst luštěnin (koupit se dá přímo polévková luštěninová směs)
- čerstvá nať petrželky a celeru
- tři kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- sůl
- pepř
Do hrnce (ideálně tlakového) vložte nasekané kosti, přidejte očištěnou zeleninu, propláchnuté luštěniny a na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte další koření a zelenou nať. Dejte vařit pomalým varem.
Hotovou polévku přelijte, vyndejte uzené kosti, oberte maso (pozor, opravdu pálí) a to vraťte zpět do polévky. V případě potřeby ještě dochuťte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.