Kuře je v mnoha rodinách jedno z nejoblíbenějších jídel vůbec. Může za to nejen snadná dostupnost, lehká příprava i relativně příznivá cena, ale zřejmě i chuť, kdy nad pečené kuře s kaší prostě zejména u dětí nic nemá. My si dnes kuře zcela jistě připravíme, ale odprostíme se od tolik známé klasiky, a zkusíme si trošku jiný postup, i když na ono pečení v troubě nakonec také dojde.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 menší kuře
- 4 vejce
- 1 cibule
- půl lžičky citronové šťávy
- ořech másla
- trocha hladké mouky
- česnek
- petrželová a celerová nať
- sůl
Kuře rozčtvrtíme, vložíme do vody, trošku osolíme a uvaříme (vývar použijeme poté na polévku).
Uvařené kuře nakrájíme na menší porce a vložíme na hodinu do marinády připravené z česneku, citronové šťávy a natí.
Zatím připravíme 1 vejce, do kterého přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zbytek natě, citronovou šťávu a sůl.
Marinované kousky kuřete poté obalíme v mouce, zbylých rozšlehaných vejcích a vložíme na rozpálenou pánev. Mírně je opečeme, přendáme do zapékací mísy, zalijeme vejci a dáme zapéct.
Jako přílohu podáváme kari rýži.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.