Pivovarské vepřové je tradiční české jídlo, které spojuje dvě oblíbené ingredience, a sice šťavnaté vepřové maso a lahodné pivo. Tyto vepřové kostky jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu, což z nich činí perfektní volbu pro rodinné obědy nebo večeře s přáteli.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 750 g vepřového masa
- 3 lžíce oleje
- 7 lžic kečupu
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 pórky
- 1 dl dvanáctisupňového piva
- sůl
- pepř
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem.
Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli dusíme. Nakonec v případě potřeby ještě dochutíme solí a kořením.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.