Pokud hledáte rostlinnou alternativu kravského mléka, případně jsem alergičtí na laktózu, pak je pro vás tento recept ideálním řešením. Už nemusíte kupovat drahá mléka v obchodě, ale můžete si je doslova za pár korun snadno připravit doma. Toto mléko se používá hlavně při vaření, třeba na omáčky, je výborné i do moučníků.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 100 g ovesných vloček
- čistá voda
- špetka soli
- lžíce agávového sirup
Ovesné vločky namočíme přes noc do studené vody a umístíme v ledničce, kde necháme odležet. Druhý den přelijeme do vyšší nádoby, dolijeme obsah půl litru čistou vodou a rozmixujeme co nejvíc na jemno.
Poté opět dolijeme vodou do jednoho litru, přidáme špetku soli (ta zvýrazňuje chuť) a lžičku agávového sirupu nebo cukru. Scedíme přes plátýnko, které dobře vymačkáme. Přelijeme do uzavíratelné sklenice a uchováme v chladničce, kde mléko vydrží pár dní.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.