Ke grilování patří tradičně maso, ryby, zelenina. Dnes si ale ukážeme méně známou variantu, kdy si opečeme chléb, který doplníme pikantní pomazánkou. Chlazené pivo bude u tohoto receptu nutností! S ohledem na pikantnost pak dětem doporučujeme na gril přihodit třeba hermelín.
Potřebujeme:
- 500 g sýru feta
- 50 ml plnotučného mléka
- 100 g bílého jogurt
- 100 ml olivového oleje
- 1 ks pálivé papriky
- 2 polévkové lžíce octa
- čerstvý mletý pepř
V případě, že nemáte pravou fetu, je možné nahradit balkánským sýrem. V tom případě nakrájet na kostičky a opláchnout studenou vodou, aby se odstranila přebytečná slanost.
Papriku opečeme po obou stranách na grilu, případně upečeme v troubě a sloupneme ji.
Vlijeme olej do mixeru a přidáme papriku, rozmixujeme.
Sýr nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme všechny ingredience. Ručním mixerem začneme mixovat a postupně přidáváme směs olovového oleje s paprikou.
Podáváme na upečeném nebo grilovaném chlebu.
Tento recept nám poskytla řecká restaurace KAVALA.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.