Šťavnaté a chutné krůtí maso. Vyzkoušejte krůtí prsa s brusinkami
21.6.2024 - AndreaP.
Krůtí maso je skvělou alternativou oblíbeného kuřecího. Kromě toho, že se dá připravovat ve větších kusech, je také často šťavnatější a lidem více chutná. Pokud s ním nemáte až takovou zkušenost, pak je pro vás to pravé tento recept, se kterým si poradí i začátečníci v kuchyni.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 krůtí řízky
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 vejce
- 4 vyzrálá jablka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce brusinkového kompotu
- olej
- citronové plátky a petrželka
Řízky osolte. V misce připravte těstíčko rozšleháním mouky a vajec, do takto připraveného těstíčka vložte maso.
Jablka oloupejte, vyjměte jadřinec. Pokapejte citronovou šťávou a naplňte brusinkami.
Do pánve nalijte olej a rozehřejte jej. Řízek vidličkou v těstíčku obraťte, pak vložte do horkého tuku a po obou stranách vysmažte pěkně dozlatova. Řízky nechte okapat na ubrousku a upravte s jablky na teplých talířích.
Ozdobte citronovými plátky a petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.