Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Bleskový pstruh zapečený s ostrou hořčicí

Bleskový pstruh zapečený s ostrou hořčicí

19.6.2024 - AndreaP.

Je léto, a k němu nutně všichni potřebujeme rychlé, snadné, nenáročné a kaloricky odlehčené recepty. Ano, víme, že v této době je ideální hlavně studená zmrzlina, na druhou stranu, na této se celé léto přece jen zvládnout nedá. A právě proto vám po celé léto budeme, jako každý rok, přinášet tyto snadné recepty, ať v kuchyni strávíte co nejméně času a pochutnáte si. Ideální surovinou pro vše výše napsané jsou bezesporu ryby. 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kg ryby
  • 200 g smetany
  • 3 lžíce ostré francouzské hořčice
  • citron
  • petrželka
  • sůl
  • olej

 

Zapékací misku slabě potřeme olejem a vložíme do ní rybu.

Nasekanou petrželku smícháme se smetanou, hořčicí, osolíme a touto omáčkou přelijeme rybu.

Pečeme v horké troubě asi 30 minut. Smetana se během té doby vyvaří a vše se společně zapeče.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz