I v letních měsících si také rádi dopřáváme dezerty, často ale volíme takové, ve kterých je hlavní složkou ovoce. Těžké krémové zákusky jsou spíše doménou chladnějších měsíců. My vám dnes právě takový odlehčený dezert přinášíme. Zde je základem je šlehačka, piškoty a ovoce, prostě značka ideál. V receptu uvádíme třešně, které jsou právě všude dostupné, ale použít se dá pochopitelně jakékoliv ovoce (jahody, mandarinky, maliny, ostružiny, višně, rybíz a podobně).
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 žloutky
- 60 g cukru
- 3-4 lžíce griotky
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 balíčky ztužovače šlehačky
- 100 g cukrářských piškotů
- třešně
- strouhaná čokoláda
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.