Doma milujeme různé "mazací" sýry či pomazánková másla, co nás ale odrazuje, je leckdy jejich nevalná kvalita a vysoká cena. Máte to také tak? Pak přesně pro vás je tento recept, dle kterého si kdykoliv, a to jen ze čtyř základních surovin vytvoříte zcela hravě ten nejlahodnější mazací sýr na světě. Nebojte se experimentovat s příchutěmi, které dodávají bylinky, nemusíte se bát přidat ani česnek pro pikantnost či sladkou papriku pro barvu, fantazii se meze nekladou. A nakonec nezapomeňte namazaný krajíc chleba obložit čerstvou zeleninou či posypat nasekanými bylinkami (pažitka, petrželka, cibulová nať).
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1,5 l živého bílého jogurtu
- 100 ml smetany
- sůl
- sušené bylinky
Promícháme živý bílý jogurt, smetanu, sůl a sušené bylinky podle chuti.
Velký cedník vložíme nad hlubokou nádobu, do cedníku dáme husté plátno a na něj nalijeme připravený jogurt. Přes cedník položíme vařečku, cípy křížem přes vařečku uvážeme, nadzvedneme a vyjmeme cedník, a poté vařečku s ranečkem zavěsíme nad nádobu a dáme do chladu vykapat (minimálně 24 hodin).
Výslednou směs v plátně promícháme, přendáme do uzavíratelného kelímku a uložíme do lednice.
Mažeme na chléb a pečivo.
Jedná se o produkt určený k rychlé spotřebě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.