Maďarská gulášová polévka je známá svou bohatou chutí a hřejivým účinkem, jedná se o kulinářský poklad, který doslova překračuje hranice. Tento tradiční pokrm je totiž hluboce zakořeněný v srdci středoevropské kuchyně. Má sice své různé regionální obměny, ale základ, což je kvalitní maso, je vždy stejný. Příprava není nikterak náročná a máme zde jistotu, že tato polévka v poklidu nahradí i hlavní chod.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 150 g libového vepřového masa
- 100 g hovězího masa
- 6 lžic kysané smetany
- 1 malá mrkev
- 2 cibule
- barevný pepř
- 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
- 25 g másla
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1 zelená paprika
- špetka mletého pepře a sušeného česneku
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.