Také máte rádi občas změnu v podobě sladkého hlavního jídla? Pak pro vás máme tento retro recept našich babiček. Smažené rýžové nočky jsou totiž klasickým pokrmem přinášejícím nostalgii na talíř. Příprava je snadná a hlavní surovinou je rýže, která zasytí.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 0,5 l mléka
- 100 g rýže
- 20 g másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 2 lžíce rumu
- 2 žloutky
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
- 2 bílky
- špetka soli
- olej
- moučkový a vanilinový cukr
Do vařícího mléka přisypeme přebranou a opranou rýži, přidáme špetku soli a na mírném ohni uvaříme rýži do měkka. Pak necháme rýži prochladnout.
Do prochladlé rýže přimícháme máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, rum, žloutky a mouku. Vše dobře dohromady zamícháme.
Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce přimícháme do rýže.
Lžící vykrajujeme ze vzniklé hmoty noky, které smažíme v rozehřátém oleji.
Usmažené noky posypeme cukrem a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.