Kachna na medu je skvělým příkladem toho, jak tradiční české pokrmy mohou být obohaceny o netradiční suroviny. Tento recept kombinuje bohatou chuť kachního masa s jemnou sladkostí medu, což dohromady způsobuje skvělý chuťový kontrast. Je to recept ideální nejen pro slavnostní příležitost, ale také pro nedělní oběd.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 1 hrnek drůbežího vývaru
- 3 lžíce medu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- 2 lžíce dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
Očištěnou kachnu osolíme, přendáme do pekáče, mírně podlijeme vývarem a přikryté pečeme v pekáči asi hodinu.
Následně přidáme sójovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Opět přikryjeme poklicí, pečeme do změknutí masa, v mezičase stále podléváme. Když je kachna skoro měkká, odkryjeme, přidáme tekutý med a dopečeme.
Na talíři poté maso šťávou přelijeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.