Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Čatní z červené papriky. Doplní každý talíř o barvu i chuť!

Čatní z červené papriky. Doplní každý talíř o barvu i chuť!

9.6.2024 - AndreaP.

Máte téměř připraven oběd a říkáte si, že by to ještě něco chtělo, takovou tu pověstnou třešinku na dortu, v tomto případě tedy na talíři. Pak si připravte během pár minut dokonale rychlé paprikové čatní, které je skvělým doplňkem k masu. Recept je určen pro jednu osobu.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 červená paprika očištěná a nasekaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 nasekané cibule
  • 1 lžíce červeného vína
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 2 lžičky sekaného čerstvého koriandru
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

 

Na pánvičce rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku a vše společně osmahněte asi 2-3 minuty. Osolte a opepřete dle chuti. Přilijte víno a balsamikový ocet a vařte 1-2 minuty. Nakonec přidejte čerstvý koriandr a podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz