Vepřové maso na kari je klasikou, která osloví každého milovníka pikantních chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou paletou koření, kdy každé přidá do tohoto pokrmu svou jedinečnou chuť.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g libového vepřového masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 60 g másla
- 1 lžíce octa
- 3 lžičky kari
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mletého pepře
- sůl
- citrónová šťáva
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- zázvor
- skořice
- 1 feferonka
- cukr
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme a okořeníme, podle chuti můžeme i přisladit, podlijeme a přikryjeme pokličkou. Přendáme do vyhřáté trouby, kde dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.