V době neomezených možností a otevřených hranic při svých dovolených či pracovních cestách se nesetkáme jen s památkami a zvyklostmi dané země, ale logicky také s kuchyní a pokrmy pro danou zemi obvyklými. Leckdy jsou to pokrmy, které se od naší tradiční české kuchyně zcela liší, někdy zase nalezneme jen nepatrné rozdíly. Dnes zabrousíme do Španělska a ukážeme si recept na jejich dušené kuře, u kterého nemůžou chybět pochopitelně olivy a víno. Nicméně je to recept, který si v pohodě připravíme i doma ve své kuchyni.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 25 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce papriky
- 4 porce kuřete
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 velká pokrájená cibule
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 6 pokrájených rajčat
- 1 zelená paprika pokrájená na nudličky
- 1,5 dl červeného vína
- 3 dl kuřecího vývaru
- 3 střední brambory oloupané a rozčtvrcené
- 12 černých oliv bez pecky
- 1 bobkový list
- čerstvý chléb
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.