Na první pohled se může zdát, že příloha je okrajovou záležitostí připraveného pokrmu. Asi všichni známe obligátní "podáváme s brambory". A právě na ty se dnes podíváme. Ukážeme si, že i obyčejné brambory můžou být neobyčejně slavností a chuťově dokonalé.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g brambor
- 120 g másla
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky koření kari
- 1 lžička kmínu
- 4 lžíce jogurtu
- 1 lžička práškového cukru
- 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 1/4 lžičky skořice
- sůl
V jogurtu rozmícháme chilli, pepř, zázvor a koření kari.
Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce do poloměkka. Oloupeme je (pokud máme nové ranné brambory, nemusíme loupat), nakrájíme na kolečka a pomažeme jogurtovou směsí.
Na másle upražíme kmín a vložíme k němu brambory, cukr a sůl. Mírně podlejeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
Hotové posypeme směsí kardamnu, hřebíčku, nového koření a skořice.
Podáváme k masu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.