Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Drožďové knedlíčky: Skvělý doplněk do polévek plný zdraví

Drožďové knedlíčky: Skvělý doplněk do polévek plný zdraví

5.6.2024 - AndreaP.

V minulém článku jsme si společně představili sílu droždí, jehož nejvyšší výsadou je obsah vitamínu B a uvařili také super rychlou drožďovou polévku. A nyní si ukážeme, jak tuto polévku ještě více vylepšit o droždím nabité knedlíčky. Drožďové knedlíčky jsou skvělou alternativou k játrovým knedlíčkům. Jsou rychle hotové, bezmasé, což ocení vegetariáni a levné. Použít je pochopitelně můžeme rovněž do jiných polévek vývarového typu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 vrchovatá lžíce droždí
  • 6 lžic strouhanky
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 menší vejce
  • 7 lžic mléka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • strouhanka

 

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, rozdrobíme na ni droždí a do zlatova osmažíme.

Droždí pak vložíme do misky, přidáme strouhanku, mouku, vejce, sůl a koření. Vše promícháme a teprve podle potřeby doplňujeme mléko.

Z dobře promíchaného těstíčka vyválíme na prkénku posypaném strouhankou váleček, rozkrájíme ho na dílky, ze kterých tvoříme knedlíčky, které vložíme do vroucí polévky.

Vaříme asi 3 minuty.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz