Kuřecí maso je velmi rychlé na přípravu, jeho nevýhoda je ale ta, že je chuťově nevýrazné. Proto se velmi často používají marinády k jeho vylepšení. A my si právě takový recept, ve kterém je marináda použita, ukážeme.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- kuřecí prsa
- sladkokyselá marináda (recept níže)
- 1/2 papriky
- 1/3 cukety
- brokolice
- 3-4 chřesty
- 1/4 fenyklu
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- olej na smažení
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, vložíme do připravené marinády a necháme odležet do druhého dne.
Pak maso orestujeme v pánvi s vysokými okraji (wok) doměkka. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi orestujeme veškerou nakrájenou zeleninu. Vložíme maso zpět a ještě několik minut prohřejeme.
Podáváme s čínskými nudlemi, s kuskusem nebo s rýží. Sladká chilli omáčka chutná k pokrmu znamenitě.
Sladkokyselá marináda:
- 2 polévkové lžíce tekutého medu
- 2 polévkové lžíce vinného octa
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česnek jemně nakrájet
- 1 čajová lžička čerstvého jemně nasekaného zázvoru
Vše smíchat dohromady.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.