Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jednoduchá rybí polévka z mořské tresky. Plná zdraví a příprava vám nezabere téměř žádný čas

Jednoduchá rybí polévka z mořské tresky. Plná zdraví a příprava vám nezabere téměř žádný čas

3.6.2024 - AndreaP.

Dnes si společně uvaříme zcela jednoduchou rybí polévku z tresky. Základem této vydatné polévky je pochopitelně rybí maso, luštěniny a brambory. Nechybí v ní samozřejmě spousta koření, díky kterému si vás pokrm získá nejen chutí, ale i vůní. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 400 g filé z tresky (či jiné ryby dle vlastního výběru)
  • 2 cibule
  • 2 brambory
  • 2 lžíce čočky
  • 2 lžíce hrachu
  • 2 lžíce fazolí
  • feferonka
  • bobkový list
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky čilli nebo pálivé papriky
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • trochu másla na smažení
  • sůl

 

Rybu nakrájíme na kousky a mírně osolíme.

Osmažíme ji na másle po obou stranách zároveň s drobně nakrájenou cibulkou. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, přes noc máčené luštěniny, které zcedíme a nakonec ostatní ingredience - koření.

Vaříme doměkka a případně přisolíme nebo dochutíme citrónovou šťávou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz