Dnes si společně uvaříme zcela jednoduchou rybí polévku z tresky. Základem této vydatné polévky je pochopitelně rybí maso, luštěniny a brambory. Nechybí v ní samozřejmě spousta koření, díky kterému si vás pokrm získá nejen chutí, ale i vůní.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 400 g filé z tresky (či jiné ryby dle vlastního výběru)
- 2 cibule
- 2 brambory
- 2 lžíce čočky
- 2 lžíce hrachu
- 2 lžíce fazolí
- feferonka
- bobkový list
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky čilli nebo pálivé papriky
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
- trochu másla na smažení
- sůl
Rybu nakrájíme na kousky a mírně osolíme.
Osmažíme ji na másle po obou stranách zároveň s drobně nakrájenou cibulkou. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, přes noc máčené luštěniny, které zcedíme a nakonec ostatní ingredience - koření.
Vaříme doměkka a případně přisolíme nebo dochutíme citrónovou šťávou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.