Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Nepečené jablkové řezy. Připravené raz dva, snězené ještě rychleji!

Nepečené jablkové řezy. Připravené raz dva, snězené ještě rychleji!

2.6.2024 - AndreaP.

K neděli patří dezert. A protože ne vždy máme prostor, čas či chuť zapínat troubu, v oblibě jsou také nepečené dezerty. Dnes si ukážeme jeden ze základních, a sice ze sušenek. Během chvilky budeme mít nachystáno, a pak už jen vydržet, než se dezert odleží. Pochopitelně, čím déle to vydržíme (ideálně přes noc), tím lépe. Dopřejte nicméně dezertu v lednici alespoň dvě hodiny.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 balíčky čistých sušenek
  • 1 kg jablek
  • 40 g Hery
  • 2 lžíce meřuňkového džemu
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g rozinek
  • 1/8 l šlehačky
  • citronová šťáva
  • zavařené višně
  • med

 

Vezmeme plech a na něj dáme dostatečně velký alobal. Na alobal naklademe sušenky v řadách po 5 kusech a jemně potřeme džemem. Na to dáme nastrouhaná jablka smíchaná s medem, mletými oříšky, hrozinkami a citronovou šťávou, na to položíme vrstvu sušenek a druhou část náplně. Nakonec přikryjeme vrstvou sušenek.

Pevně zabalené dáme ztuhnout do chladničky.

Před podáváním nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou a višněmi. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz