K neděli patří dezert. A protože ne vždy máme prostor, čas či chuť zapínat troubu, v oblibě jsou také nepečené dezerty. Dnes si ukážeme jeden ze základních, a sice ze sušenek. Během chvilky budeme mít nachystáno, a pak už jen vydržet, než se dezert odleží. Pochopitelně, čím déle to vydržíme (ideálně přes noc), tím lépe. Dopřejte nicméně dezertu v lednici alespoň dvě hodiny.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 balíčky čistých sušenek
- 1 kg jablek
- 40 g Hery
- 2 lžíce meřuňkového džemu
- 50 g lískových oříšků
- 50 g rozinek
- 1/8 l šlehačky
- citronová šťáva
- zavařené višně
- med
Vezmeme plech a na něj dáme dostatečně velký alobal. Na alobal naklademe sušenky v řadách po 5 kusech a jemně potřeme džemem. Na to dáme nastrouhaná jablka smíchaná s medem, mletými oříšky, hrozinkami a citronovou šťávou, na to položíme vrstvu sušenek a druhou část náplně. Nakonec přikryjeme vrstvou sušenek.
Pevně zabalené dáme ztuhnout do chladničky.
Před podáváním nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou a višněmi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.