Letní sezóna patří grilování. A i když nás některý víkend může přepadnou ne zrovna ideální počasí pro tuto aktivitu, přesto máme stále možnost využít možností trouby a něco skvělého si ugrilovat doma. Třeba toto pikantní kuře s vůní citrónů.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kuře
- 6 stroužků česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
- olej nebo máslo
- citron
- sůl
Kuře řádně omyjeme, očistíme a naporcujeme na výsledné porce. Takto připravené naporcované kuře popícháme vidličkou.
Česnek utřeme s veškerým kořením a solí a porce kuřete důkladně potřeme. Necháme odpočinout aspoň 2 hodiny.
Poté dáme na gril, nejprve grilujeme zprudka a posléze mírně, dokud nebude kuře dostatečně propečené. V průběru grilování potíráme olejem nebo lehce máslem.
Hotové obložíme plátky citronu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.