Pesto je velmi užitečnou ingrediencí, dá se vytvořit téměř z jakýchkoliv dostupných bylinek a mnohdy pomůže vykouzlit zdravý a rychlý oběd nebo večeři. Těstoviny, pizza, pečivo, náplně, saláty - všude tam se dá pesto použít. Jeho příprava je přitom velmi jednoduchá a hotová během pár minut.
(ilustrace: Freepik)
Potřebujeme:
- 50 g kešu ořechů
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička sušeného česneku
- půl hrnku čerstvé bazalky
- 30 g špenátu
- špetka soli
- špetka pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce strouhaného sýru
Nejprve si zlehka na pánvi opražíte kešu ořechy, dáváte ale dobrý pozor, aby se nespálily. Necháte mírně vychladnout.
Přesypete je do mixéru, přidáte všechny ostatní suroviny (kromě sýru) a rozmixujete. Pokud nejste spokojeni s konzistencí, opatrně po kapkách přidáte olivový olej.
Úplně nakonec přidejte sýr a ještě párkrát promixujte. Přendejte do skleničky a uschovejte v lednici. Dle potřeby použijte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.