Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Zasytí a skvěle chutná. Vyzkoušejte španělskou rajčatovou polévku

Zasytí a skvěle chutná. Vyzkoušejte španělskou rajčatovou polévku

29.5.2024 - AndreaP.

Lahodná rajčatová či tomatová polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezónu, protože ji připravíte jak čerstvých rajčat v letním období, tak z konzervovaných rajčat, případně z protlaku v době, kdy není jejich sezóna.  Pokud jí máte rádi super hustou, můžete jí vylepšit i dalšími zavářkami, jako je rýže, kapání, nudle či nočky. My si jí dnes uděláme s česnekovou bagetou.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g pokrájených rajčat
  • 225 g bagety
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 pokrájená cibule
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 1 zelená paprika (zbavená semínek a pokrájená)
  • 1/2 lžičky chilli prášku

Na přílohu:

  • 4 krajíce ciabatty nebo bagety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 15 g strouhaného čedaru

 

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.

Přidejte chilli a rajčata a poduste na středním plamenu do zhoustnutí. Přidejte na kostičky pokrájenou bagetu a vývar a vařte dalších 10 až 15 minut opět do zhoustnutí.

Mezitím si připravte přílohu - česnekový chléb.

Na středně rozpáleném grilu nebo v troubě opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapte olejem, vetřete do něj česnek, posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat (opékat), dokud se sýr nerozpustí.

Podávejte k polévce.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz