Lahodná rajčatová či tomatová polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezónu, protože ji připravíte jak čerstvých rajčat v letním období, tak z konzervovaných rajčat, případně z protlaku v době, kdy není jejich sezóna. Pokud jí máte rádi super hustou, můžete jí vylepšit i dalšími zavářkami, jako je rýže, kapání, nudle či nočky. My si jí dnes uděláme s česnekovou bagetou.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g pokrájených rajčat
- 225 g bagety
- 1 l zeleninového vývaru
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 pokrájená cibule
- 3 rozetřené stroužky česneku
- 1 zelená paprika (zbavená semínek a pokrájená)
- 1/2 lžičky chilli prášku
Na přílohu:
- 4 krajíce ciabatty nebo bagety
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 15 g strouhaného čedaru
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
Přidejte chilli a rajčata a poduste na středním plamenu do zhoustnutí. Přidejte na kostičky pokrájenou bagetu a vývar a vařte dalších 10 až 15 minut opět do zhoustnutí.
Mezitím si připravte přílohu - česnekový chléb.
Na středně rozpáleném grilu nebo v troubě opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapte olejem, vetřete do něj česnek, posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat (opékat), dokud se sýr nerozpustí.
Podávejte k polévce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.