Také míváte ten pocit, že točíte stále dokola jedno a to samé jídlo, zejména co se snídaní a svačin týče? Častokrát je v tomto směru zmiňováno, že ideální variantou pro tyto případy jsou pomazánky, jelikož se dají připravit na tisíc způsobů. Ta dnešní je specifická tím, že určitě není vhodná pro děti. Základem je sice tvaroh, nad kterým tázavě pozvedne obočí zřejmě i nejeden muž, ale další podstatnou složkou je pivo, a to už naprosto mění situaci. Takže pokud dnes nesedáte do auta, vzhůru do toho.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g měkkého tvarohu
- 115 g másla
- 1 cibule
- 2 sterilované feferonky
- 1 dl světlého piva
- drcený kmín
- mletá paprika
- sůl
- 1 polévková lžíce pohankové mouky
Nejprve si oloupeme cibuli a nakrájíme jí nadrobno. Stejně tak feferonky.
Tvaroh přendáme do mísy a ušleháme s máslem a pivem. Přidáme cibuli a feferonky, pohankovou mouku, osolíme, ochutíme kmínem i paprikou a promícháme.
Necháme v lednici odležet. Podáváme namazané na pečivu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.