Za okny opět svítí slunce a počasí láká ven, ať už na procházku do přírody či na vlastní zahrádky. Nastávající letní období nepřeje dlouhým pobytům v kuchyni, protože ruku na srdce, komu by se tam chtělo trávit zbytečně moc drahocenného času? A právě v takových chvílích přichází na řadu oblíbené jednoduché recepty, které se dělají téměř samy. Když to je pokrm navíc naprosto jednoduchý na přípravu, je z levných a dostupných surovin, lehce stravitelný a chutná báječně, pak je to pro mného TOP recept. A právě toto vše splňují tyto zapečené brambory. Přesnou gramáž surovin neuvádíme, jelikož se jedná o typický recept "od oka".
(fotografie: redakce)
Potřebujeme :
- brambory
- červená řepa
- olivový olej
- cibule
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- grilovací (případně provensálské) koření
- niva
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme. Rovněž červenou řepu uvaříme a oloupeme.
Brambory, řepu a cibuli nakrájíme na plátky.
Vezmeme zapékací mísu, kterou zakápneme olivovým olejem, a postupně budeme klást vrstvy. Na dno dáme brambory, osolíme, mírně opepříme a posypeme drceným kmínem, na to dáme plátky cibule. Další vrstva pak bude červená řepa, kterou okořeníme grilovacím (či provensálským) kořením. Celou řepu pak zasypeme nastrouhanou nivou, přidáme další vrstvu cibulky a úplně nakonec vrstvu brambor, které opět osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Zakápneme olivovým olejem a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct přibližně na 20 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.