Kdo by neměl rád bramborové knedlíky, které patří k české kuchyni jako příslovečná poklička na hrnec. My si dnes vyzkoušíme jejich mírně změněnou variantu. Mnohé možná překvapí, že tentokrát je v receptu použit také polotovar, ale jak všichni víme, čas jsou peníze a někdy ho opravdu není nazbyt. Takže i polotovary mají v kuchyni své opodstatnění.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 mladou cuketu cca 400g
- 2 celá vejce
- sůl
- sáček bramborového těsta v prášku
- hrubá mouka dle potřeby
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a na sítku necháme vykapat vodu. Rukou pak ještě mírně vymačkáme a přendáme do mísy. Přisypeme sypkou směs z prášku, vejce a propracujeme v těsto. V případě potřeby zahustíme troškou hrubé mouky.
Z těsta lžící tvarujeme stejně velké noky. Vhazujeme je do vroucí osolené vody, počkáme až vyplavou na povrch a poté vaříme ještě dalších cca 5 minut.
Je to ideální příloha, která nahradí oblíbené bramborové knedlíky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.