Jaká by to byla neděle bez tradičního moučníku? A tak vám přinášíme tip na jednu zdravější bábovku, která je vláčná, není přeslazená a velmi hezky voní. O tom, jak báječně chutná se už musíte přesvědčit sami.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 ml kefíru
- 2 celá vejce
- 150 ml oleje
- 3 lžíce čekankového sirupu
- 120 g třtinového cukru
- 400 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- špetka soli
- hrst pekanových a vlašských ořechů (nahrubo posekaných)
Nejprve vezmeme všechny tekuté suroviny a řádně je promícháme. Poté do této směsi přidáme sypké suroviny, včetně nahrubo nasekaných ořechů, a vše důkladně vyšleháme (těsto je řidší, než jsme normálně u bábovkového těsta zvyklí).
Bábovkou formu vymažeme a vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 170 stupních velmi zvolna zhruba jednu hodinu. Po upečení (vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené) necháme pár minut vychladit, a poté vyklopíme na talíř a pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.