Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Falešná škvarková pomazánka z pohanky, po které vám nebude těžko

Falešná škvarková pomazánka z pohanky, po které vám nebude těžko

19.5.2024 - AndreaP.

Máte rádi škvarky, ale víte, že vašemu zdraví zrovna neprospívají? Pak máme pro vás tip. Vyzkoušejte pohanku, která je nejen vašemu zdraví naopak velmi prospěšná, ale také chutná. A podle tohoto receptu si snadno připravíte falešnou škvarkovou pomazánku vonící česnekem a cibulí, po které vám nebude vůbec těžko. 

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 hrnky vývaru (případně vody)
  • 1/4 hrnku pohanky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • olej
  • kyselé okurky

 

Pohanku řádně propláchneme, nasypeme do hrnce a uvaříme ve dvou hrncích vývaru (vody) - musí se úplně vyvařit. Poté stáhneme z plotny a necháme vychladit.

Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a na oleji jí osmažíme do zlatova. V průběhu smažení přidáme také nadrobno nakrájený česnek.

Osmaženou cibuli s česnekem vsypeme do uvařené pohanky, přidáme hořčici, majoránku, sůl a pepř. Vše promícháme.

Následně vše promixujeme tyčovým mixérem, ale jen zlehka, aby zůstala "škvarková" struktura, ne tedy na kaši dohladka.

Nakonec přimícháme nadrobno nasekané kyselé okurky a dáme vychladit.

Podáváme namazané na chlebu. 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz