Máte rádi škvarky, ale víte, že vašemu zdraví zrovna neprospívají? Pak máme pro vás tip. Vyzkoušejte pohanku, která je nejen vašemu zdraví naopak velmi prospěšná, ale také chutná. A podle tohoto receptu si snadno připravíte falešnou škvarkovou pomazánku vonící česnekem a cibulí, po které vám nebude vůbec těžko.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 hrnky vývaru (případně vody)
- 1/4 hrnku pohanky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1-2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- majoránku
- olej
- kyselé okurky
Pohanku řádně propláchneme, nasypeme do hrnce a uvaříme ve dvou hrncích vývaru (vody) - musí se úplně vyvařit. Poté stáhneme z plotny a necháme vychladit.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a na oleji jí osmažíme do zlatova. V průběhu smažení přidáme také nadrobno nakrájený česnek.
Osmaženou cibuli s česnekem vsypeme do uvařené pohanky, přidáme hořčici, majoránku, sůl a pepř. Vše promícháme.
Následně vše promixujeme tyčovým mixérem, ale jen zlehka, aby zůstala "škvarková" struktura, ne tedy na kaši dohladka.
Nakonec přimícháme nadrobno nasekané kyselé okurky a dáme vychladit.
Podáváme namazané na chlebu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.