Rozhuda je jednoduchá a přitom velice chutná pomazánka z tvarohu a pažitky. Jedná se o staročeský recept, jeho oblíbenost se ale přenesla až do současnosti. Je to výborná tvarohová pomazánka na chleba, pečivo či na jednohubky. Poslouží jako rychlá a zdravá svačina pro děti, chutná také jako dip k pečeným bramborám nebo bramborám na loupačku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g polotučného tvarohu v alobalu
- 1-2 lžíce zakysané smetany
- 50 g změklého másla
- 1 lžíce čerstvě nasekané pažitky
- mletý pepř
- sůl
Máslo si včas vyndejte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
Pažitku nasekejte najemno. Změklé máslo nejprve umíchejte s trochou smetany a tvarohu. Po chvíli přidejte zbytek smetany, tvarohu a řádně promíchejte, vyšlehejte do jemné hmoty.
Dle chuti přidejte sůl a pepř a nakonec vmíchejte pažitku.
Náš tip: Domácí pomazánka je pochopitelně nejlepší na doma upečeném chlebu. Jak na něj? Vyzkoušejte domácí chléb jen ze čtyř surovin.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.