Když se vrátíte po práci či po škole domů pozdě večer, tak máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku. Přesně v tuto chvíli jsou ideální rychlé recepty pro snadnou a chutnou večeři. Tyto bramborové karbenátky s petrželkou jsou rychlé, chutné a zasytí. Podat si je pak můžete s jakýmkoliv dresinkem dle vlastní chuti či s kopou zeleniny.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 5 větších brambor
- 1 lžíci soli
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce mouky
- svazek čerstvé petrželky
- olej
V prvé řadě si musíme v osolené vodě uvařit oloupané brambory. Po vychladnutí je v míse rozmačkáme (použijeme buď šťouchadlo na brambory, případně je také můžeme rozmělnit na velkém struhadle).
Do této bramborové směsi přisypejte sůl, mletou papriku, pepř, mouku a vsypejte také nadrobno nasekanou čerstvou petrželku. Všechny tyto suroviny společně řádně promíchejte.
Rukama vytvarujte karbanátky a vložte je na pánev s rozehřátým olejem, kde je smažte z každé strany dozlatova. Po usmažení je odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej.
A máme hotovo, hezky naservírujte na talíř, přidejte zeleninu a nezbytný dresink, případně jen tatarku a můžeme ihned podávat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.