Máte doma děti, které milují mléčnou rýži z obchodu, či dokonce sami jste její příznivec? Tak na tuto rovnou zapomeňte. Můžete si jí totiž připravit doma, za pár korun a hlavně bez zbytečného množství cukru, který do ní přidávají, a také bez konzervačních látek. Dětem bude chutnat ještě více. Kdysi, zejména za dob našich babiček, se mléčná rýže dělala z mléka a rýže a na chuť se přidávala skořice a jablka. My si jí dnes vylepšíme vanilkovým pudinkem.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 litr mléka
- 2 lžíce másla
- špetku soli
- 100 g cukru
- 200 g rýže
- 1 vanilkový puding + 200 ml mléka
- trošku skořice a čokolády na dochucení
Mléko dáme vařit do hrnce, přidáme špetku soli a máslo. Když je mléko horké, ale ještě nevaří, vsypeme rýži a cukr. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme cca 12 minut.
Následně přimícháme vanilkový pudink a přilijeme mléko. Promícháme, ještě povaříme a když má směs hustotu pudinku, odstavíme.
Podáváme posypané skořicí a čokoládou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.