Klasické sladké palačinky jsou nejlepší snídaní zejména během víkendového lenošení. Často se ale také připravují jako hlavní chod, a to jak ve sladké, tak častěji pak ve slané podobě. Velmi rychlá příprava, kterou zvládne úplně každý.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 2 hrnky kyselého mléka (podmáslí, kefír)
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- sůl
- olej na smažení
- citronová kůra
Hladkou mouku osolíme, postupně přidáváme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a cukr.
Zhoustlé těsto necháme chvíli odstát na kuchyňské lince. Poté postupně smažíme narozpálené a lehce vymaštěné pánvi z obou stran. Hotové palačinky plníme zavařeninou.
Náš tip: Vynecháme-li cukr, palačinky můžeme plnit nádivkou masitou nebo zeleninovou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.