Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí vánočnímu stolu, a který v nemálo případech také způsobí zažívací obtíže, známe všichni. My se dnes ale zaměříme na bramborový salát zcela jiný. Odlehčený, jarní, plný vitamínů a těžko vám po něm určitě nebude. Použít se dá nejen jako příloha, ale také jako samostatný pokrm.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 600 g brambor
- 200 g nakyslých jablek
- 200 g červené řepy
- 100 g salátových okurek
Zálivka:
- 1/4 l kysané smetany
- 2 vejce vařená natvrdo
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- tlučený fenykl
- petrželka
Vařené a oloupané brambory, oloupaná jablka a vařenou řepu nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou okurku a vše posolíme, opepříme a opatrně spojíme se smetanovou zálivkou.
Zálivka: smetanu rozšleháme s olejem, solí, špetkou cukru.
Nakonec povrch salátu posypeme jemně sekanou petrželkou a ozdobíme plátky vařených vajec.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.