Grilovaná žebra jsou stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně lahodná žebírka můžeme připravit i doma na grilu? A jak poznáte, že jsou hotová? Zcela jednoduše. Je to přesně v tom okamžiku, kdy jdou kosti samostatně vytáhnout z masa.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 400 g očištěného vepřového žebírka
- 20 g oleje
- 100 g anglické slaniny
- pepř
- sůl
Hořčičná omáčka:
- 150 g majonézy
- 40 g hořčice
- 2 lžíce bílého vína
- 10 g strouhaného křenu
- několik kapel worcesterové omáčky
- špetka soli
Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet.
Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.
Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny.
Podáváme s vařenými brambory, pokud máme pokrm jako oběd, při večerním grilování si vystačíme i s čerstvým pečivem, ideálně chlebem. Omáčku podáváme zvlášť.
Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.