Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny připomínají spíše léto, je to také ideální čas na grilovačku. A tak dnešní článek bude právě o ní. Kuřecí křidýlka jsou klasika, která nikdy nezklame. Zároveň nás také zajímá názor vás čtenářů, jaké je vaše nejoblíběnější jídlo na grilu? Podělte se s námi v komentářích.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 16 kuřecích křídel
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 3 lžíce kečupu
K přípravě omáčky na potírání dejte do misky rajský protlak, kečup, vinný ocet, med, olej a česnek. Všechny přísady dobře promíchejte, aby se spojily.
Omáčkou potírejte kousky kuřete a dejte je na 15-20 minut grilovat. Občas porce kuřete otočte a často je potírejte omáčkou.
Pokud začne kuře červenat a není propečené, umístěte jej výše nad uhlí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.