Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty nejjednodušší moučníky vůbec. Je chuťově vynikající už sám o sobě, když jej navíc pak ještě vylepšíte výraznou marmeládou a čokoládovou polevou, případně ještě na talíři dozdobíte šlehačkou, tak pak už nemá konkurenci a chutná snad každému. Zároveň se dá připravit oblíbenou hrnkovou metodou, takže nepotřebujete ani váhu! Ideální snídani, svačinu či pohoštění pro návštěvy tak máme doslova během pár minut s minimem nádobí.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru
- 2 1/2 hrnku mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 2 kakaové pudinkové prášky
- 1 prášek do pečiva
- 1 prášek do perníku
Všechny suroviny dobře promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy (ideálně vysoký plech). Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů zvolna asi 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.