Rybí filé zapečené v alobalu je lahodný pokrm, který můžete připravit snadno a rychle, a to jak doma v troubě, tak při venkovní grilovačce. Tento recept je ideální pro milovníky rybího masa, kteří si rádi pochutnají na zdravém jídle. Zapečené rybí filé v alobalu je nejen chutné, ale také velmi šetrné k vašemu zdraví. Připravte si ho podle následujícího receptu:
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 800 g zmrazeného rybího filé
- 800 g brambor
- 4 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 2 cibule
- 8 žampiónů
- 1 malá brokolice
- 100 g rostlinného másla
- mletý bílý pepř
- sůl
- oregano
- petrželka
- směs koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)
Porce filé okořeníme směsí koření na ryby.
Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Očištěnou cibuli, žampiony a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky.
Obdélníkové kusy alobalu potřeme máslem a navrstvíme na ně nejdříve brambory, poté zeleninu a opepříme a osolíme. Nahoru položíme filé, zasypeme oreganem a sekanou petrželovou natí a zabalíme.
Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 35-40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.