Kedlubnový mozeček je jednoduché a rychlé jídlo, které se skvěle hodí k večeři. Jeho příprava je snadná a výsledek stojí za to. A jako bonus se nám podaří do strávníků dostat tolik potřebnou zeleninu, která je navíc v této době už k sehnání v obchodech.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 střední kedlubny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 vejce
- sůl
- muškátový květ
- petrželka nebo pažitka
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji.
Přimícháme hrubě nastrouhané kedlubny, osolíme, přidáme muškátový květ a dusíme do měkka. V případě potřeby podlijeme malým množstvím vody.
K hotovým kedlubnám přidáme vejce a za stálého míchání dovaříme.
Ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.