Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept na kuřecí kari s ananasem a ovčím sýrem je právě takovým dobrodružstvím. Spojuje tradiční ingredience s netradičními chutěmi a vytváří dokonalou harmonii sladkého, pikantního a krémového. Každé sousto přináší nezapomenutelný zážitek. Připravte se na to, že tento pokrm se stane novým oblíbeným ve vaší kuchařské sbírce.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 200 g rýže
- 30 g margarínu
- 1 l kuřecího vývaru
- 200 g ovčího sýra
- 1 svazek pórku
- 300 g ananasu
- 500 g kuřecích prsou
- 30 g másla
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce koření kari
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- pepř
Opranou řýži osmahneme na lžíci margarínu. Přelijeme 500 ml horkého vývaru a 15 minut mírně povaříme.
Sýr nakrájíme na kostičky. Opraný pórek krájíme na malé kroužky. Ananas rozkrájíme na menší kousky. Drůbeží prsa rozdělíme na menší úhledné kousky.
V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme asi 6 minut. Přidáme ananas, pórek a 140 g sýra. Společně ještě 5 minut dusíme.
Z mouky a kari usmažíme světlou jíšku. Přelijeme zbylým vývarem, dolijeme víno a citronovou šťávu, osolíme.
Na talíře dáme rýži, přidáme maso se zeleninou a přelijeme omáčkou. Dozdobíme sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.