Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické kuchyni. Je plná zeleniny a masa a svojí chutí uspokojí vaše mlsné jazýčky i oči. Existuje několik variant boršče, ale všechny mají společné to, že jsou syté a zahřejí. A jelikož už začíná období ježdění na chaty a chalupy, tak si dnes ukážeme jeho lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 200 g paprikové klobásy
- 100 g uzené slaniny
- 200 g brambor
- 100 g cibule
- 100 g rajčat
- 100 g červené řepy
- 100 g kysaného zelí
- 100 g kořenové zeleniny
- 150 g bílého jogurtu
- bobkový list
- nové koření
- sůl
Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka. Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu.
Podáváme s tmavým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.