Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou všestrannost v kuchyni. V tomto článku se zaměříme hned na tři jednoduché úpravy pstruha, které uspokojí každého gurmána. Jedná se o inspirativní recepty na domácí přípravu této vynikající ryby, není určen přesný poměr surovin, jelikož se vždy odvíjí od počtu osob, a také dle chuti.
(fotografie: Freepik)
Pikantní grilovaný pstruh
- pstruh
- cibule
- mletý pepř
- olej
- sůl
- citrón
- zelená petržel
Pstruha zevnitř i na povrchu osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Cibulku s petrželí velmi jemně nasekáme (opravdu si dejte záležet). Pstruhy poté jemně potřeme olejem a připravenou směsí z cibule a petrželky a dáme na gril. Grilujeme cca 5 minut z každé strany. Příloha - vařené brambory a zelenina.
Dietní pstruh
- pstruh
- citrón
- hladká mouka
- sůl
- máslo
Pstruha nařízneme a do otvoru vložíme kolečko citrónu, poté osolíme, jemně obalíme v hladké mouce a na másle opečeme doměkka. Podáváme s bramborovou kaší, pstruha na talíři zakápneme troškou citrónové šťávy.
Pstruh na slanině
- pstruh
- slanina
- cibule
- pepř
- sůl
- citrón
Pstruha osolíme, opepříme a břisní dutinu zaplníme nakrájenou cibulí smíchanou s proužky předem mírně rozškvařené slaniny (poloviny). Připravenou rybu(y) naskládáme břichem dolů do pekáče na zbývající plátky slaniny. Mírně podlijeme vodou a zvolna pečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.