V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže ideálně, aby to byla nějaká ta rychlovka. A tím byla volba jasná, chtělo by to nějakou tu buchtu ke snídani. Tak tady je výsledek ...
(fotografie: redakce)
Potřebujeme:
- 2 hrnky prosáté polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3/4 hrnku cukru moučka
- 2 celá vejce
- kakao pro barvu
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
Náplň :
- 1 tvaroh
- 1 pudinkový prášek (vanilkový)
- 1 vejce
- 1/5 hrnku mléka
- 1/2 hrnku cukru
- moučkový cukr na posypání
- čokoláda na potření
Hrnek klasický 250 ml.
Troubu si dopředu rozehřejeme na cca 180 stupňů. Formu, já použila klasický pekáč, si řádně vymažeme.
Těsto si připravíme tak, že nejprve vejce, cukr a olej vyšleháme do hladké hmoty a pak postupně přidáváme ostatní suroviny.
Náplň připravíme promícháním všech surovin. Důležité je vše řádně rozmíchat, nejlépe elektrickým šlehačem, ale jde to i ručně, aby hlavně tvaroh nedělal v náplni hrudky. Výsledná hmota je dosti řídká.
Vezmeme připravený pekáč a nalejeme na něj tmavé těsto. Na toto těsto poté nepravidelně nalijeme řídkou tvarohovou náplň. Pokud chceme, můžeme i jemně promíchat. Pekáč vložíme do trouby a upečeme (pekla jsem cca 40 minut).
Hotové necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na rovnoměrné kousky.
Případně je druhá varianta, kterou jsem zahlédla v jednom videu a rozhodla se jí také vyzkoušet, aneb jak si rychle a bez nádobí udělat čokoládovou polevu. Je to jednoduché, vezmete klasickou čokoládu - stačí kousek, nalámete jí na čtverečky, tyto čtverečky ihned položíte na ještě horkou buchtu, díky tomu se čokoláda začne topit a jemně prstem jí pak lehce posouváte po povrchu (vlastně jí roztíráte). Doporučuji !
Úkol splněn .... přeji dobrou chuť :-)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.