V dnešním článku se vydáme na cesty, neb se jedná o recept zahraniční, který si ale v pohodě připravíme i v klidu domova. Připravte se na explozi chutí, kde se sladké setkává s kyselým a pikantním v jednom lahodném pokrmu. Sweet Chicken je nejen název, ale i příslib exotického dobrodružství. Tento recept v sobě ukrývá tajemství dokonalé rovnováhy chutí, které se snoubí v každém kousku jemného kuřecího masa. Nechte se unést na vlně sladkokyselé omáčky, která dodává tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter a zanechává dlouhotrvající dojem pikantní dokonalosti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg kuřecích stehen
- 0,1 l olivového oleje
- 250 g másla
- 1,5 kg cibule
- 1 lžička chilli
- 3 lžíce cukru krupice
- 800 g konzervovaných rajčat
- 80 g octa
- 80 g omáčky worchester
- sůl
- celý černý pepř
Kuřecí stehýnka nasekejte na menší kousky, osolte a opečte na olivovém oleji.
Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte mleté chilli , cukr krupici, přepasírované rajčata, ocet a worchester. Vše dobře promíchejte, provařte a nalijte na opečená stehýnka.
Vložte do trouby předehřáté na 120 °C a pečte za občasného míchání 2 hodiny. Po upečení musí být maso šťavnaté a křehké. Servírujte s rozpečenou francouzskou bagetou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.